Greenbay Development är en del av tankesmedjan AnyThing

Greenbay Development är en del av tankesmedjan AnyThing som syftar till att hugga fram smarta lösningar för en grönare och lönsammare framtid.

De globala satsningarna på IoT – Internet of Things, är större nu än någonsin. I Västernorrland genomförs nu ett tiotal projekt med syftet att skapa möjligheter för IoT att generera samhällsnytta. Under våren 2021 startade Mittuniversitetet tankesmedjan AnyThing med fokus på hur IoT kan användas för att utveckla framtidens mobila lösningar för Västernorrland. Hösten 2022 låg fokuset på hållbar samhällsbyggnad och i år är temat datadriven skogsindustri – från skog till industri

Tankesmedjans fokusområde

Tillsammans försöker myndigheter, företag och individer hitta nya lösningar på vårt klimatproblem. Detta har medfört att bindning av koldioxid och försäljning av gröna produkter är väldigt eftertraktade. Skogen är en självklar resurs för att uppnå dessa två delar.

Genom att utveckla skogsindustrin till att arbeta smart med hjälp av bland annat AI och IoT kan vi se en framtid där skogen underhålls och förvaltas på ett mer effektivt och hållbart sätt utifrån både lönsamhet och klimatperspektiv. De fem specifika temana vi kommer att arbeta med är virkesterminaler, hållbara transporter, spårbarhet & virkesmätning, skogsbruk samt industri. Denna tankesmedja kommer beröra delar från skog till industri.

Smarta lösningar kommer spela en avgörande roll i framtiden för skogsindustrin. Därför ställer vi frågan: Vilka smarta lösningar kan skogsindustrin hugga fram för att en lönsammare och grönare framtid?

Läs mer; https://www.miun.se/anything

Ett svar på ”Greenbay Development är en del av tankesmedjan AnyThing”

  1. I need to to thank you for this excellent read!!
    I certainly loved every bit of it. I have got you saved as a favorite to check out new stuff you post…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *